Resmi adı Küba Cumhuriyeti olan bu ada ülkesi, Karayiplerde yer alır. Küba’nın başkenti ise Havana kentidir. Ülkenin resmi dili İspanyolcadır ve ülkede İngilizce bilen kişi sayısı oldukça azdır.

Küba, aslında Karayipler’in keşfi için tarihi bir öneme de sahiptir. Çünkü 1492 yılında Kristof Kolomb, şu anda Küba sınırlarına dahil olan bir yerde karaya çıkarak İspanya Krallığı adına hak iddiasında bulunmuştur. 1898 yılına kadar İspanya topraklarına dahil olan Küba, 1902’de bağımsızlığını kazanmıştır.

Küba’da iki farklı para biriminin kullanımı söz konusudur. Yerli halk peso kullanırken turistler CUC kullanır. Bunun nedeni, ülkede birçok ihtiyacın vatandaşlara devlet tarafından karşılanması ve kendi vatandaşlarına birçok hizmeti oldukça uygun fiyatlara veriyor olmalarıdır.

Bunun yanı sıra ülkedeki insanların dini inançları da birbirinden farklı. Hazırlanan son istatistiklere göre ülkenin %65’i Hristiyan, %24’ü ateist, geri kalanı da adına Santeria denilen ve Hıristiyanlık ile kabile dini karışımı bir dini inanca sahiptir.

Küba, dünya ülkeleri arasında oldukça farklı bir ülke olarak görülür. Bunda insanların buradaki yaşayış biçimlerinin ve ülke rejiminin büyük etkisi vardır. Fakat bu ülke ne abartıldığı kadar muhteşem ne de anlatıldığı kadar yoksuldur. Yalnızca işleyiş birçok ülkeye göre daha farklı olduğu için insanlara ilginç gelebilmektedir.

Bütün bunlara ek olarak Küba’da internet erişiminin oldukça sınırlı olduğunu ve internet hizmetlerinin euro üzerinden verildiği için çoğu kişinin buna gücünün yetmediğini söylemek de mümkün.