Şubat 2025 Kars Turu

Kars, coğrafi oluşumu itibariyle büyük oranda yaylalardan oluşan bir plato şehridir. Dolayısıyla Kars-Erzurum platosu üzerinde Ardahan’a kadar uzanan Kafkas toprakları hattında, göçebe boylarının doğal misafirhanesi olmuş olan yaylalarla doludur.

Süre

4 Gün

Kişi Sayısı

18

Başlangıç Tarihi

22.02.2025

Bitiş Tarihi

25.02.2025

Genel Bakış
Dahil ve Hariç Hizmetler
Tur Planı

Genel bakış

Kars, coğrafi oluşumu itibariyle büyük oranda yaylalardan oluşan bir plato şehridir. Dolayısıyla Kars-Erzurum platosu üzerinde Ardahan’a kadar uzanan Kafkas toprakları hattında, göçebe boylarının doğal misafirhanesi olmuş olan yaylalarla doludur. Karsın kışın beyaza bürünen halini mutlaka görmelisiniz. Aynı zaman da Orhan pamuk, ”Kar” adlı Nobel ödüllü romanının  “Sonsöz” bölümünde, Kars şehrini Türkiye’nin bir çeşit siyasi minyatürü olarak tanımlamıştır.

Gezilecek Yerler

  • Kars şehir merkezi
  • Kars Kalesi
  • Ani Harabeleri
  • Çıldır Gölü
  • Sarıkamış Kayak Merkezi
  • Erzurum şehir merkezi
  • İstanbul – Kars Uçuş Bilgileri
    Gidiş : 22 Şubat 2025 – Ajet
    09:15 İstanbul (SAW) – 11:20 Kars (KSY)
    Dönüş : 25 Şubat 2025 – Pegasus
    19:35 Erzurum – 21:40 İstanbul (SAW)

    İzmir – Kars Uçuş Bilgileri
    Gidiş : 22 Şubat 2025 – THY
    09:55 İzmir – 12:05 Kars
    Dönüş : 25 Şubat 2025 – Sunexpres
    23:15 Erzurum – 01:30 İzmir

    Ankara – Kars Uçuş Bilgileri
    Gidiş : 22 Ocak 2025 – THY
    12:00 Ankara – 13:35 Kars
    Dönüş : 25 Ocak 2025 – Ajet
    19:35 Erzurum – 21:05 Ankara

Dahil ve Hariç Hizmetler

  • 3 Gece Kars otel konaklama
  • Tur esnasında tüm transferler
  • Tüm sabah kahvaltıları (İlk gün dahil)
  • Tüm akşam yemekleri (Dönüş akşamı hariç)
  • Profesyonel rehberlik hizmeti
  • 1 Kafkas Gecesi
  • Kars Erzurum tren biletleri
  • Seyahat sigortası
  • Kars gidiş - Erzurum dönüş uçak biletleri
  • Tüm öğlen yemekleri
  • Uçak ile dönülen akşam yemeği
  • Özel harcamalar

Tur Planı

1. Gün İstanbul - Kars

Sabah belirtilen saatlerde Havaalanına gidiyoruz. Havayolu ile Kars uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Kars'a varışımızın ardından kahvaltıya geçiyoruz. Kahvaltımızın ardından şehir gezimize başlıyoruz. İlk önce şehre kuşbakışı bakan Kars Kalesi’ne çıkarak şehri seyredeceğiz. Ardından Vali konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks kilisesi (merkez camii), demir köprü, İsmet Paşa ilköğretim okulu, hekim evi (opera binası), Fevzi Paşa ilköğretim okulu, Alexander Nevski kilisesi (Fethiye cami), tren garı, taş köprü, 12 havariler kilisesi, Kars kalesi, Kars müzesi, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi göreceğimiz yerler arasında. Gezimizin sonunda Otelimize giderek yereşiyor ve daha sonra akşam yemeğine geçiyoruz.

2. Gün Ani Harabeleri - Çıldır Gölü

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terk edilmiş vaziyette bulunan ve Unesco Dünya Mirasi Listesi'nde yer alan Ani Harabeleri'ne gidiyoruz. Kar altında daha da etkileyici olan Ani'yi dolaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz. Molanın ardından Ani Harabeleri'nden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızda gölde tutulan balıkların tadına bakıyoruz. Ardından göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır gölü kış mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, otelimize geri dönüyoruz. Biraz dinlendikten sonra akşam yemeğimiz için Hanedan restorant'a gidiyoruz. Akşam yemeğimiz

3. Gün Sarıkamış

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından; Sarıkamış'a doğru yola çıkıyoruz. Sarıkamış'ta Katerina Köşkü'nü gördükten sonra, kayak merkezine geçiyoruz. Burada kayak keyfi için serbest zamanımız olacak. Daha sonra akşama doğru Kars'a geri dönüyoruz. Kars Merkez‘de Malakan ve Zavot Peynirinin yapım hikayesini dinliyoruz. Peynirlerin tadına baktıktan sonra otelimize dönüyor ve akşam yemeği için hazırlanıyoruz. Kafkas dansları eşliğinde akşam yemeğimizi aldıktan sonra, isteyen dostlar ile Kars gece eğlence mekanlarına geçip yerel tarz da güzel vakit geçiriyoruz.

4. Gün Erzurum - İstanbul

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Erzurum'a güzel bir yolculuk yapıyoruz. Öğlen sularında Erzurum’a varacağız. Şehirde Erzurum Evleri, Çifte Minareler ve Taş Han başta olmak üzere başlıca görülecek yerleri gördükten sonra Erzurum Havaalanına giderek turumuzu sonlandırıyoruz. Başka turlarda görüşmek üzere.

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı.

“Şubat 2025 Kars Turu” hakkında ilk yorumu siz yapın

Your email address will not be published.

Tur
Fiyat
Hizmetler


Kişi Başı
17.500
Tek kişi oda farkı: 3.500 /kişi başı
Tur Talebinde Bulun
0
17.500
0
Available:
Total:


    Diğer Turlar