1 Mayıs Küba Turu

Küba’yı doyasıya yaşayalım diye dopdolu bir program düzenledik.

Süre

8 Gün

Kişi Sayısı

20

Başlangıç Tarihi

29.04.2025

Bitiş Tarihi

06.05.2025

Genel Bakış
Dahil ve Hariç Hizmetler
Tur Planı

Genel Bakış

Küba’yı doyasıya yaşayalım diye dopdolu bir program düzenledik.

Doğanın, müziğin, mimarinin, dansın, denizin, uçsuz bucaksız vadilere çökmüş yağmur bulutlarının, top koşturan çocukların, tarladan dönen yorgun süvarilerin, sallanan iskemlesinden vazgeçmeyenlerin ülkesi Küba.

Kristof Kolomb buraya geldiği zaman seyir defterine şöyle yazmıştı: “Burası insan gözünün görebileceği en güzel kara parçası.”

Küba bir merak… Hem dünü hem bugünü ve asıl geleceği merak edilen bir ülke. Sorularına cevap aramak için gidenlerin sorularını çoğaltarak döndükleri yer.

Gezeceğimiz Yerler

  • Havana
  • Varedero
  • Sienfuegos
  • Trinidad
  • Vinales


VİZE BİLGİSİ:
 Vize başvurularınızı seyahat tarihinden minimum 60 gün önce yapmanız gerekmektedir. Küba vize ücreti 50 € ‘dur.

PARA BİRİMİ: Küba’nın para birimi peso’dur. Piyasa fiyatlarını devlet belirliyor.

ULAŞIM: Ulaşım genel olarak eski model Amerikan arabaları ile sağlanmaktadır. Son dçnemlerde dünyanın değişik yerlerinden farklı yeni model araçlar da az olmasına rağmen bulunmaktadır var.

YEME – İÇME: Küba’da yemek için alternatifler mevcut. Devletin işlettiği Paladar’lardan tutun, otellerin restoranlarına ve özel işletmelere kadar birçok yerde yemek yeme imkânınız mevcut. Yerel restoranları deneyip yerel yemeklerin tadına da bakabilirsiniz. Tabağınızda seçtiğiniz ana yemeğe göre genelde yemeğin yanında siyah fasulye, pilav, muz kızartması, salata veya tatlı patates gibi garnitürler de oluyor.

KONAKLAMA: Şehir merkezine yakın butik otel veya 4* oteller de.

Alınması Gereken Uçuş Bilgileri
Gidiş Türk Hava Yolları THY
ISTANBUL- HAVAVANA 29 Nisan Salı
Gidiş: 02:00 | Varış: 07:30
Dönüş Türk Hava Yolları THY
HAVANA – ISTANBUL 06 Mayıs Salı
Gidiş: 08:55 | Varış: 08:45

Dahil ve Hariç Hizmetler

  • Tur boyunca konaklama
  • Kübadaki şehirlerarası bütün ulaşım ve transferler
  • Türkçe Rehberlik
  • Sabah kahvaltıları (İlk gün hariç)
  • Araç içi İkramlar
  • Seyahat Sigortası
  • İstanbul – Havana – İstanbul Uçak Bileti
  • Küba Vizesi 50 Euro
  • Öğlen ve akşam yemekleri
  • Yurt Dışı Çıkış Harcı
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Eski Amerikan arabaları ile şehir turu

Tur Planı

1. Gün İstanbul - Havana

İstanbul Havalimanı'nda Saat 23:00'da buluşup; saat 02:05'de THY hava yolları ile Küba’ya uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Yerel saat ile Sabah 07.45 de Havana’ya ulaşmamızın ardından bizi alanda karşılayacak aracımız ve rehberimiz ile birlikte

Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Tur sonrası otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Konaklama Havana’daki otelimizde.

Ardından bir kaç saat dinlendikten sonra dileyen dostlarımız ile akşam saatlerinde bulvar kafelerinden ve barlardan yükselen müzik eşliğinde geç vakte kadar canlılığını sürdüren Havana gecelerine tanıklık edeceğiz.

Akşam saatlerinde bulvar kafelerinden ve barlardan yükselen müzik eşliğinde geç vakte kadar canlılığını sürdüren Havana gecelerine katılacağız.

2. Gün Havana

Bugünü Havana’ya ayırdık. Bize özel klasik 1960 model Amerikan araçları ile önce Küba devrim tarihinde çok önemli sembolik anlama sahip olan ve bütün Küba liderlerinin halka hitap ettiği ve 1 Mayıs işçi bayramının kutlandığı devrim meydanına gidiyoruz. Burada rehberimizden devrim tarihi hakkında bilgi aldıktan sonra, Havana’nın en güzel caddelerinde bu klasik araçlarımız ile turlayıp, Che Guevara’nın, Havana’da kaldığı sürede kullandığı ve şimdi müze olarak hizmete açılan evini ziyaret ediyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek olan bu özel devrim rotasını, Havana şehir merkezinde bitiriyoruz. Daha sonra yürüyerek şehir merkezinde sanat ve eğlence merkezlerini ziyaret ediyoruz. Akşam serbest zaman ve eğlence bizi bekliyor.

Eğer Küba dünyadaki tek ülke olsaydı, Dünya müzik gezegeni olarak anılacaktı. Bu nedenle bugün Küba’nın duyusal yoğun ritimlerini ve ritümlerdeki renkleri, duyguları, aromaları ve tatları alıp kulaklarımızın pasını bir güzel sileceğiz. Gezginlerin en çok hatırladığı şey, her yerde bulunan, titreşen müzik ve bu müziği yapan ve bundan keyif alan tutkulu, dost canlısı adalılar. Ayrıca Küba, küresel müzik sahnesini ateşleyen duvardan duvara ses pompalayan bir müzik makinesidir. Afroküba ritimleri, Latin Caz müziği ve salsa ile baş döndürücü rumbadan oluşan ses deryasının içinde kaybolacağız. Orijinal Havana Caz Festivali turları. 1997'den beri müzikseverlerin Küba yaşamının ve kültürünün zenginliğini deneyimlemesine yardımcı oluyor.

Kentin tarihi dokusu oldukça etkileyici. Katedral Meydanı, Armas Meydanı, Castillo De La Real Fuerza Kalesi’ni göreceğiz. Şehrin sokaklarında gezinirken günlük hayata tanık olacağız. Ernesto Che Guevara’nın müze olan evini ziyaret edeceğiz. Devrim Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Malecon’ a gideceğiz. Ernest Hemingway’in müdavimi olduğu barlar sokağında dolaşacağız ve serbest zamanda La Flordita'nın tadını çıkaracağız.

3. Gün Havana - Cienfuegos - Santa Clara - Trinidad

Sabah kahvaltımızın ardından rotamızı Santa Clara’ya çevireceğiz. İki saat kadar sürecek yolculuğun ardından devrimin en önemli tanığı olan şehre ulaşacağız. Santa Clara’da Ernesto Che Guevara’nın mozolesini ziyaret edeceğiz. Daha sonra Che’nin kumandasındaki gerilla birliğinin raydan çıkararak ele geçirdiği treni ve Batista güçlerinin lojistik desteğini keserek zaferin yolunu açan bu önemli olayın izlerini göreceğiz. Daha sonra Trinidad'a doğru hareket edeceğiz. Konaklama Trinidad

4. Gün Trinidad

Kahvaltının ardından Trinidad sokaklarını geziyoruz. İlk olarak kenti yürüyerek dolaşmaya başlıyoruz. Arnavut kaldırımlı caddelerin, renkli yapıların ve tropik iklimin şehre kattığı özgün havayı soluyacağız. Museo Controbandista (Devrim Karşıtları Müzesi) ziyareti ve Escouela Primera (ilköğretim okulu) ziyaretimizi gerçekleştirdikten sonra Trinidad a özgü koloniyal bir kokteyl olan Canchancara tadımı yapacağız. Hediyelik eşya pazarında verilen serbest zamanın ardından şeker kamışı plantasyonların yer aldığı UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Valle de los Ingenios’a (Şeker Vadisi) gidiyoruz. Burada misafirlerimizle birlikte şeker kamışı öğütücüsünün çalışma sistemini tecrübe ediyor sonrasında elde edilen suyun tadına bakıyoruz. Koloniyal dönemin zengin ailelerinin yaşadığı Managa kasabasında Torre de Iznaga, yani köle gözetleme kulesine çıkıyor ve göz alabildiğine uzanan vadi manzarasını fotoğraflıyoruz. Köylülerin el işçiliği ürünlerinin bulunduğu hediyelik eşyalar pazarında alışveriş için serbest zamanımız olacak. Sonrasında sakin bembeyaz kumsalıyla, ılık deniziyle bilinen dünyaca ünlü Playa Ancon a gidiyoruz. Lezzetli deniz ürünlerinden oluşan öğle yemeğimizi plaj kenarındaki tesislerde alacağız ve deniz keyfi yapacağız.
Akşamüstü saatlerinde Trinidad’a dönüyoruz ve serbest alınan akşam yemeğinin ardında dileyen misafirlerimizle Casa de la Musica da müzik, dans ve eğlence dolu bir gece geçiriyoruz.

5. Gün Trinidad - Havana

Havana’ya doğru araç yolculuğumuz üç saat kadar sürecek. Akşam Havana'da Cabaret Parisién Hotel Nacional de Cuba'da Cabaret Parisien Gösterisi'ni (Parizyen Şov) izlemeye gideceğiz. Paris'teki ünlü Moulin Rouge kabaresinden esinlenerek tasarlanmıştır ve şık bir Fransız tarzını yaratmak için modernizm ile yerel Küba öğelerini bir araya getirmiştir. Bu benzersiz mekan, göz alıcı dekorasyonu, etkileyici sahne performansları ve canlı Latin danslarıyla ünlüdür. Gösteriyi izledikten sonra konaklama yapacağımız otelimize yerleşiyoruz.

6. Gün Vinales

Kahvaltının ardından Vinales turumuzu yapıyoruz. Yaklaşık iki buçuk saatlik yolculukla Vinales Vadisi’ne gideceğiz. Dünya’da ender görülen kaya yapısı ve yemyeşil doğası ile ünlü vadi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış. Buradaki ilk durağımız, sabah kahve keyfimizi yapacağımız Jasmin Seyir Tepesi olacak. Ardından Cueva del Indio, yerlilerin saklandığı mağarayı göreceğiz. Mağara gezimizin ardından öğle yemeğimizi ekolojik bir çiftlikte, tamamen doğal ürünlerden oluşan bir sofrada Finca Agroecologica El Paraiso’da alacağız. Bir sonraki durağımız dünyanın en büyük kaya resmi, evrim teorisinin resmedildiği Mural de la Prehistoria olacak. Ardından tek katlı ve bahçe içerisindeki evleriyle bilinen Vinales kentindeki evlerimize yerleşiyoruz. Akşam saatlerinde dileyen misafirlerimizle kent meydanındaki parkta buluşuyor ve Casa de la Musica da müzik, dans ve eğlence dolu bir gece geçiriyoruz.

7. Gün Havana

Sabah kahvaltımızın ardından tütün tarlaları, ekim, hasat, kurutma ve puro yapını görmek için puro çiftliğine gidiyoruz. Daha sonra Vinales’ten ayrılarak Havana'ya geçiyoruz. Havanadaki otelimizde biraz dinlendikten sonra müzik, dans ve eğlence dolu bir gece için dışarı çıkıyoruz. Konaklama Havana da.

8. Gün Havana - İstanbul

Kahvaltımızın ardından. Son kez Havana sokaklarında dolaştıktan sonra uçak saatimize göre Havaalanına hareket ediyoruz. Küba’ya veda ediyoruz. Başka bir Blue Cat Travel seyahtinde görüşmek üzere.

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı.

“1 Mayıs Küba Turu” hakkında ilk yorumu siz yapın

Your email address will not be published.

Tur
Fiyat
Hizmetler


Kişi Başı
1.090$
Tek kişi oda farkı: 420$ /kişi başı
Tur Talebinde Bulun
0
1.090$
0$
Available:
Total:


    Diğer Turlar