Seyahat etmenin birden fazla yolu var. İster bireysel olsun ister toplu bir şekilde, seyahat sadece bir yerden başka bir yere gitmek değildir. Gittiğiniz ülke sizin başka kültür ve düşünce yapılarıyla değişip, dönüşerek farklı bakış açıları kazanmanıza yardımcı olur. Hayatın sadece düz bir çizgide akmadığı, pek çok duygu ve düşüncenin birbirine geçtiği, sanki başka bir gerçeklikteymiş gibi geçen zamanlarda hissedersiniz kendinizi. Fakat yola çıkmadan önce hesaba katmanız gereken pek çok şey vardır. Yalnız mı yoksa bir turla mı seyahat etmek istediğinize karar veremiyorsanız, belki sizin için hazırladığımız yazı yardımcı olabilir.

Daha Az Bütçeyle Seyahat 

Tek başına seyahat etmek yerine tura katıldığınızda, normalden çok daha düşük bir bütçeyle tatil yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Tur şirketleri, konaklama, ulaşım, yeme- içme gibi tüm ihtiyaçlarınız için kaliteyi ve uygun fiyatı bir arada barındıran tatil paketleriyle bütçenizi sarsmadan mükemmel bir tatil geçirmenize yardımcı olur.

Planlama Yapmaya Gerek Kalmaz

Bir yerden başka bir yere gitme fikri başta çok heyecan verici gelse de sonrasında sizi bekleyen işlemleri ve yapmanız gereken işleri düşününce yorucu bir hal alabilir. Tur şirketleri bu süreçte sizi belki de en çok zorlayacak olan konu olan planlama konusunu halleder ve nereleri göreceğiniz, nerde, ne kadar zaman geçireceğiniz konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. İşinin ehli rehberlerin hazırladığı gezi planı işleri daha kolay hale getirir ve size arkanız yaslanıp tatilin tadını çıkarmak kalır.

Ulaşım Konusunda Endişelenmek Yok

Ulaşım yurt dışına çıktığınızda sizi en çok zorlayacak konulardan biri olabilir. Nereden, hangi toplu taşıma aracına bineceğiniz, dilini bilmediğiniz insanlarla nasıl anlaşacağınız konusu, üzerine bir de kaybolma korkusu eklenince gününüzün yarısı ziyan olabilir. Tur sayesinde kimseyle konuşmak, gideceğiniz yer konusunda endişelenmenize gerek kalmaz, tur şirketi bunu sizin yerinize yapar.

Birçok Yeni İnsanla Kolayca Tanışma İmkanı

Bir turda insanlarla tanışmamak için gerçekten çok büyük çaba harcamanız gerek. Yalnız seyahat ediyorsanız, turlar diğer gezginlerle tanışmak için harika bir yoldur. Tura katılan diğer insanlarla turistik yerleri görmek ve kültürleri keşfetmek için bolca zaman geçireceksiniz, eğer birbirinizden gerçekten hoşlanırsanız, yeni bir arkadaşlığa bile yelken açılabilirsiniz.

Profesyonel Rehberler Geziyi Daha Zengin Hale Getirir

Tur ve rehber neredeyse ayrılmaz bir ikilidir. Bir bölgeyi rehberle ziyaret etmek demek sadece seyahat ettiğiniz bölge hakkında çok şey bilen biriyle olmak anlamına gelmez. Bu aynı zamanda yerel biriyle konuşmadan asla bilemeyeceğiniz restoranlar ve aktiviteler için de size harika önerileri kapsayan bir paket. Rehberler, şehrin turistlerin normalde gitmediği bölgelerini bilirler ve sizi gerçekten unutulmaz bir maceraya sürükleyebilirler.

Turlar Yeni Gezginlere Yardımcı Olabilir

Eğer yeni bir gezginseniz ya da yalnız seyahat etmeye yeni başladıysanız, katılacağınız turlar sizi sürece ısındırmaya yardımcı olacaktır. Yalnız hissetme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak çünkü etrafınızda her zaman insanlar olacak. Ayrıca seyahat planlamanın yorucu detaylarıyla uğraşmanıza gerek bile kalmadan sadece sizi nelerin beklediğini hayal edebilirsiniz. Bilmediğiniz bir bölgede, güvenilir bir rehberle gezmek hem kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlar hem de bir dahaki gelişinizde tam olarak ne ile karşılaşacağınızı bilmenize yardımcı olur.

Bluecat Travel olarak yurt içi ve yurt dışında birçok tur planlıyoruz.

Deneyimli rehber kadromuz ve avantajlı fiyatlardan oluşan tur paketlerimizi görmek için tıklayın!