Başbakan Miçotakis açıkladı, sosyal medyada Yunan adaları için şiirler mi yazılmadı, davullar zurnalar mı çalınmadı!

Aslında karar için YENİ yerine YENİDEN demek daha doğru. Bakmayın sevineni çok olduğu kadar eleştirenler de hayli fazla. Euro'nun geldiği noktadan dem vuranlar, Türkiye'daki tatil beldelerinin pahalılığından yakınıp adalara göz kırpanlar, protesto etmek için kampanya başlatanlar, şimdiden seyahat planı yapanlar... Kafalar biraz karışık anlacağınız. 

Şimdi biraz yakın tarihe dönelim. Adalara kapıda vize uygulaması yıllar önce 2012'de başladı. En son 2019 yılında Midilli, Sakız, Samos, Rodos, Kos, Meis ve Simi adaları için yaz dönemi özelinde uygulandı. Covid döneminde de son buldu. 15 günlük mevsimsel kapıda vize ve yeni uygulama arasında artılar da var eksiler de. Çünkü yeni kapıda vize sadece yaz mevsimini değil, tüm ayları kapsayacak. Yani en azından öyle olması planlanıyor. Fakat 15 gün yerine sadece 7 günde sona erecek. Bir bakıma insanın hevesini kursağında bırakacak. 

Eski vize 55 Euro idi, 2024 yılı için konuşulan fiyat ise 60 Euro. Tabii o zamandan bu zamana değişen alım gücü, enflasyon, kur yani kısaca ekonomiye girersek işin içinden çıkamayız. Bu konuda yorumu size bırakıp evrak listesine bakalım.

Gerekli Evraklar

Kimlik fotokopisi

Online vize başvuru formu

2 Adet biyometrik fotoğraf

3 Aylık banka hesap dökümü

6 Ay geçerliliği olan pasaport 

Gidiş - dönüş feribot biletleri

Seyahat sağlık sigortası

Otel rezervasyonu

Yalnız belirtelim, bu evraklar pandemi öncesi geçerli olan evraklardı. Karar şu an netleşmediği için önümüzdeki dönemde ekstra talep olacak mı göreceğiz. Bir de alacağınız vize,  tek girişli ve biraz önce belirttiğimiz gibi maksimum 7 gün olmak kaydıyla geçerli.

Hangi Adalar Var?

Sakız (Chios)

İstanköy (Kos)

Sömbeki (Simi)

Rodos (Rhodes)

Kelemez (Kalymnos)

Meis (Kastellorizo) 

Sisam (Samos)

Limni (Lemnos)

Midilli (Lesvos)

İleryoz (Leros)