Gün batımını izlemek kimin hoşuna gitmez ki? Saatler yavaş yavaş ileri sararken can sıkıcı olaylar, telaşlar ve daha pek çok şey de güneşle birlikte karanlığa karışmaya başlar. Gün, bize sarıdan turuncuya, pembeden mora pek çok renkle veda eder.

Ne şanşlıyız ki Türkiye; adaları, dağları ve denizleriyle pek çok yerden harika bir gün batımı izleme şansı sunan eşsiz bir ülke. Güneşi keyifle batırabileceğiniz en güzel destinasyonları sizin için listeledik. 

Nemrut Dağı - Adıyaman

M.Ö. 1 yüzyılda Kommagene Kralı I. Antiochus tarafından tanrılara olan saygıyı göstermek için dikilen her biri 8-9 metre yüksekliğindeki heykelleri ile Nemrut Dağı gün batımını izlemek için en iyi yerler listesinde başı çekiyor. Bu dev heykeller gün doğumunda ve batımında unutulmaz bir manzara oluşturacak şekilde yerleştirilmiş durumda. Size sadece binlerce yıldır tahmin bile edemeyeceğimiz kadar insanı büyüleyen gün batımının tadına varmak kalıyor.

Assos - Çanakkale

Antik dönemde önemli bir liman kenti olan Assos Antik Kenti, sönmüş bir volkanik bir tepe üzerine ve denizden 236 metre yüksekliğe kurulmuş olan bir kent. Assos, sadece tarihi ve arkeolojik olarak sizi etkilemekle kalmayacak. M.Ö. 6. yüzyıla uzanan kökeni ile sizi bir yandan tarihin akışını paylaşmaya davet ederken bir yandan da harika manzarasıyla gün batımını izlemeniz için sizi kendine çekiyor olacak.

Kapadokya - Nevşehir

Türkiye’de, gün batımı denilince akla gelen bir başka destinasyon ise Kapadokya. Her sene binlerce yerli ve yabancı turisti kendisine çeken peri bacaları eşliğinde batan güneş, sarı, kızıl ve kahverengi ışık danslarıyla aklınızı başınızdan alacak manzaralar sunuyor. Peri bacalarına bir de havada süzülen rengarenk balonlar eklenince görüp görebileceğiniz en renkli gün batımı deneyimi sizi bekliyor olacak.

Adalar - İstanbul

Eğer İstanbul’da yaşıyor ve çok da uzaklaşmadan harika bir gün batımı izlemek istiyorsanız ilk adresiniz Adalar olmalı. Günümüzde pek çok kişinin yaşamak için gönüllü olacağı bu adalar bir zamanlar prenslerin sürgün yerleriydi. Güneşin batarken arkasında bıraktığı renklere ek olarak bir de İstanbul’un hızlı akan zamanına inat ada hayatının sakinliğiyle kendinizi şımartmak isterseniz burası sizin için doğru yer. Büyükada’da uzun bir yürüyüşten sonra ulaşabileceğin Aya Yorgi Kilisesi’nde günü batırabilirsin. Burgazada’da ise gün batımı için en güzel noktalardan biri Kalpazankaya.

Kaş - Antalya

Bütün gününüzü adeta deniz ve kumla bütünleşmiş bir şekilde geçirdikten sonra sizi daha da mutlu edebilecek bir şey var; mavilikle kızılın buluştuğu gün batımını izlemek. Gün batımını izlemek için en popüler yerlerin başında Saklıkent Kanyonu ve Simena Antik Kenti geliyor. Düşünsenize bir yanda dalga sesleri, bir yanda her gün başka bir renkle batmakta olan güneş. Bir insan daha ne ister ki?

Huser Yaylası - Rize

Antik şehirlere sırtınızı vererek, binlerce yıl önce tanrılar için dikilmiş heykellerin arasından ve dalgaların sesiyle batan güneşten sonra son önerimiz bulutların üzerinden gün batımını izlemek. 2600 metre yükseklikte bulutların üzerinden gün batımını izleyebileceğiniz Huser Yaylası tam da böyle bir yer. Adeta bulutlardan oluşan bir deniz görünüme sahip olan Huser Yaylası, en fantastik gün batımı manzaralarından birini sunuyor. Aynı anda hem ayaklarınız yerden kesiliyor hem de bulutların üzerinde duruyormuş gibi harika bir hisle güneşi batırıyorsunuz. Bulutların üzerinde salıncakta sallanmak ise mutlaka yapmanız gerekenler listenize eklemeniz gereken şeylerden biri.